skip to Main Content

Ben je geïnteresseerd in samenhuizen met een erkend vluchteling, maar weet je niet waar te beginnen? ORBIT vzw heeft ervaring in het begeleiden van samenhuizen met een vluchteling en wil die ervaring delen. Dit vormingsaanbod voor lokale organisaties helpt je op weg!

Tijdens de vormingssessie “Samenhuizen met een vluchteling, wat moet ik weten?” krijg je alle nodige informatie over de praktische, juridische en sociale aspecten van samenhuizen. Hoeveel ruimte moet er zijn? Moet ik mijn samenhuizen ergens melden? Moet er een aparte keuken of badkamer zijn? Hoe gaat dat dan met afspraken maken?  Kortom, je komt te weten hoe je een thuis kunt creëren, waarin zowel jij als de vluchteling zich welkom en gesteund voelen.

Om jullie op weg te helpen vertonen en bespreken we de kortfilm Samen Gelukkig van Poolhert Productions. Deze film vertelt het krachtige verhaal over vluchten en samenleven, en laat zien hoe samen wonen onder één dak levens kan verrijken. Laat je inspireren en ontdek hoe ook jij een verschil kunt maken!

Praktisch

Je kan het vormingsaanbod – met de kortfilm Samen Gelukkig – gratis boeken als een activiteit voor je organisatie, vereniging of groep. Bij de film voorzien we een inleiding en nagesprek.  

Sessie “Samenhuizen met een vluchteling, wat moet ik weten?”

Kortfilm: Samen Gelukkig

Duur: Ongeveer 1.5 uur

Reserveren via Gilles Salem – gilles@orbitvzw.be 

Back To Top
Search